JOJOBA'NIN FAYDALARI

Posted by admin 05/07/2018 0 Comment(s)

 

Jojoba tohumlarından elde edilen yağın, balina sperm yağının özelliklerini göstermesi ve bu niteliğiyle, kozmetik sanayiinden uzay araçlarına kadar pek çok özel kullanım alanı bulması nedeniyle, bu bitkinin ekonomik değeri, oldukça önemlidir.


Hohoba diye telaffuz edilen Jojoba bitkisi; Arizona’da, Güney California’da ve Meksika’nın tabii florasında yetişen her dem yeşil çalı karakterinde bir bitkidir. Jojoba bitkisinin esas değeri, meşe palamuduna benzeyen üç karpelli meyvesidir. Bu meyvelerden % 50 oranında yağ elde edilmektedir. Yağın çok üstün vasıfta olması ve değişik kullanma özelliklerinden dolayı, dünyaca aranan ve yüksek fiyatla pazarlanan bir yağdır. Özellikle, Jojoba yağının balina spermlerinden elde olunan yağın kalitesinde olması ve bu yağın değişik yerlerde kullanılabilmesi, bu bitkinin önemini   artırmıştır. Zira dünyada özel maksatlarla kullanılan bu yağ, okyanuslarda amansızca avlanılan balinalardan elde edilmektedir


Jojoba yağının cilt bakımındaki önemi


Jojoba yağı, cildi temizler ve makyaj kalıntılarından arındırır.


Cildi nemlendirir ve besler.


Antialerjen içeriğiyle ciltteki sivilce ve akneleri giderir.


Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları giderir, yenilerinin oluşmasını önler.


Cildin yağ dengesini korur.


Ciltte yanma, kuruma ve dökülmeyi önler.


Cilde esneklik kazandırır.


Hamilelikte ve kilo alıp verme dönemlerinde oluşan göbek, kalça, basen, göğüs çatlaklarını önler.


Düzenli olarak jojoba yağı ile masaj yapılan bölgelerde selülit oluşumu engellenir.


Ayak kremi şeklinde ayaklara sürüldüğünde ayak kokusunu ve terlemesini önler.

Etiketler: jojoba faydalari

Leave a Comment