SHEA BUTTER

Posted by admin 05/07/2018 0 Comment(s)

 

SHEA BUTTER


Uçuk sarı veya fildişi renklerinde Afrika'da yetişen, karite ağacının ceviz büyüklüğündeki meyvelerinden soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Karite ağacı 200 yaşına kadar meyve verebilen güçlü bir ağaçtır.
Dünya üzerinde bilinen en güçlü doğal nemlendiricilerden biridir ve birçok kozmetik ürün içerisinde en tercih edilen yağdır. Shea Butter yağının değerli olmasının nedenleri arasında ciltte hızlı emilmesi, yağımsı bir tabaka oluşturmaması ve vitamin çeşitliliğinin fazla olmasını sayabiliriz" dedi.

 

Shea yağının; nem, trigliseridler, oleik asit, E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve Omega-6 yağ asitleri bakımından zengin bir kaynak olduğunun altını çizen Gülsoy, "Direkt kullanılabileceği gibi evde cildiniz için yaptığınız bütün doğal karışımlarda kullanılabilir. Saç ve kafa derisi kuruluğunu azaltmak, çok işlem gören saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir.
Gözenekleri tıkamadan, kuru saç diplerinin nemlenmesini, saçların sağlıklı ve parlak olması için kullanılabilir. İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olur. Makyaj yapmadan duramam diyorsanız makyaj öncesi cildinize ince bir tabaka sürebilirsiniz.


    İyileştirici bir güce sahiptir, Antioksidandır, Antiinflamatuardır, Kolesterole iyi gelir, Zararlı UV ışınlardan korur, Kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur, Yaşlanma karşıtıdır, Bebek cildi için faydalıdır, Dudak sağlığını destekler, Cilt sağlığını destekler

Leave a Comment